Decoreren komt in ons leven meer voor dan alleen in het winkelgebied. Maar laten we nu het smakelijk decoreren ook thuis tegen kunnen komen. Een paar handige tips voor het stylen van je BBQ-tafel delen wij uiteraard graag. 

Met dit fantastische weer door vrienden uitgenodigd worden voor een barbecue is een succesvolle combinatie. Mooi shirt aan, designerbril in je haar en op weg naar een avond met heerlijk eten en leuk gezelschap.

Wat kan het dan toch een afknapper zijn als je een goed gegaard stukje vlees, waar het bruiningsproces gezien kan worden als een ware kunstvorm, geserveerd wordt op een papieren bord met plastic bestek. Wij zijn in ons vak natuurlijk erg visueel ingesteld en willen op zo’n avond dat alle zintuigen geprikkeld worden. Een mooi gedecoreerde presentatie is tenslotte een kers op de taart. Gelukkig zie je hier een revolutie in dankzij programma’s als Grillmaster, Masterchef en het hele scala van 24Kitchen. Eten is een ware kunstvorm geworden waarbij presentatie bijna net zo belangrijk is geworden als de smaak.

Het decoreren van de tafel behoort dan ook met de juiste voorbereidingen gedaan te worden. En nee, dit lukt niet door 5 minuten voordat de gasten arriveren de borden uit de servieskast te halen en de sausflesjes op tafel te zetten…

Hieronder enkele tips om je gezelschap te overdonderen op een fantastische barbecue.

Maak gebruik van een decoratief thema

Het gebruik van een thema kan bijvoorbeeld door middel van kleur of de oorsprong van de gerechten als landenthema te decoreren. Een makkelijke manier om een thema body te geven doe je met behulp van behangpapier. Wat je als een natuurlijke tafelloper, in een legio aan dessins, kunt aanschaffen.
Je buitentafel wordt hierdoor ook nog eens extra beschermd van je huisgemaakte pestosaus die zo heerlijk vlekt. Een mediterraans tintje krijg je door verse kruiden in terracotta potjes op tafel te zetten, welke ook nog als extra garnering kunnen dienen.

Kies je servies bewust

Welke producten gaan we serveren? En welk bord past daar bij? Ook deze keuze valt onder het decoreren van je tafel.
Denk daarbij niet alleen aan ronde, witte borden maar gebruik gerecht specifieke borden of gebruik je tafel als bord.

Neem eens de tijd om een kookwinkel binnen te stappen en te zoeken naar de beste combinatie van jouw gerecht en bord.
Je zult versteld staan, wat voor geweldige uitvindingen de laatste jaren zijn gedaan op barbecuegebied. Speciale hamburgerborden, visschalen, gebakken banaan schaaltjes en spiesborden geven een extra dimensie aan jouw presentatie. Gezelligheid ten top en een afwisseling van de alledaagse tafelsetting.

  • Geef diepte door een onderbord te gebruiken welke van een ander materiaal is dan het serveerbord.
  • Die lange houten kaasplank waar je nog geen doel voor hebt gehad omdat hij te groot is voor enkele Franse kaasjes kun je op zo’n moment ook voor de dag halen als groepsbord.
  • Presenteer je mooie huisgemaakte salade met de gamba’s die net van de grill komen als een megabord, waar iedereen van kan happen.
  • Ook zijn deze planken goed te gebruiken als groeperingen, zet er op één al je sausjes en op een andere plank alle kruiden. Je gasten weten waar ze wat kunnen vinden en je tafel ziet er geordend uit.

Meer expertise, inspiratie of concrete voorbeelden van de verschillende soorten serviesgoed en lekkere buitengerechten vind je bij 1 van onze klanten in de link: https://www.villeroy-boch.nl/producten/tafelcultuur/inspiratie/appetite-for-friendship.html

“Het doel van eten en koken is om samen te zijn” En nu kan dat, op bijzondere momenten, ook nog aan een inspirerende, mooi gedecoreerde tafel.

Hoe ziet jouw tafel er INSTAproof uit?

Uiteraard laten we iedereen graag meegenieten met de nieuwste recepten, de gezellige avond EN de mooi, decoratief, gestylde tafel.
Maar hoe ziet jouw tafel er goed uit op Instagram?

  • gebruik denkbeeldige lijnen
  • creëer hoogte
  • zorg voor beleving door natuurlijke producten

Als je de inkopen hebt gedaan bij de bouwmarkt, kookwinkel en het tuincentrum kun je aan de slag met je styling.
De lengte van de tafelloper kun je ook in de breedte gebruiken en als je met een kleiner gezelschap is een deel van de tafel anders in te delen om een mooie opbouw te krijgen. De glazen, het bestek en de borden geven ook een denkbeeldig lijnenspel waar je mee kunt spelen.
Ondanks dat je tafel best plat opgebouwd wordt kun je hoogte maken door te werken met etagères of hele leuke tafelklemmen waarmee je een metalen frame boven je tafel laat uitsteken. Aan zo’n frame kun je sfeerverlichting hangen, of die verse kruiden die lekker ruiken en smaken.
Jazeker, alle zintuigen worden geprikkeld.
Bloemen, kruiden, schelpen, steentjes of andere natuurlijke producten geven je tafel een upgrade, als je ze in lijn met je thema en indeling houdt.

Voldoende inspiratie om je gasten te verassen met een magische avond.
Zo zie je dat onze creativiteit op elk gebied in te zetten is en wij ons vak meer als een lifestyle kunnen zien die overal toepasbaar is. Style gezellig met ons mee.. 

Vind je het leuk om meer inspiratie te bekijken, klik dan op ons gelijknamige bord op Pinterest: https://nl.pinterest.com/PenRVM/smakelijk-decoreren-van-je-bbqtafel/