Wij zijn al vele jaren een erkend leerbedrijf en vinden het zo ontzettend leuk om onze passie van etaleren en styling over te brengen aan studenten.

Zij hebben al een keuze gemaakt naar een creatief vakgebied. En op het MBO ontwikkelen ze zich om een echt ambacht te leren waar vakkennis bij komt kijken. Uiteraard krijgen ze tijdens hun opleiding naast theorie ook veel praktijkgerichte kennis.
Als ze dan samen met ons team hebben gekozen voor een stage bij P&R gaan ze al hun kunde voor een half jaar in het bedrijfsleven toepassen.

De eerste stappen in het beroepsleven zet je bij een stage, een verbintenis die je samen met een werkgever aangaat.
Doelen en verwachtingen die beide hebben, het is een sprong in het diepe die zijn fundamenten op vertrouwen baseert. Je eerste ervaring in de praktijk is belangrijk, om die reden zijn wij graag een erkend leerbedrijf.

Etaleur in opleiding

Om ze goed deel te laten nemen als collega in het team, spreken wij niet van stagiaire maar, van Etaleur in Opleiding. Hierdoor geven we ze meteen een voetstuk bij onze klanten, het zelfvertrouwen en de ruimte om de juiste werkervaring op te doen.
De eerste dagen delen wij een training waarbij onze waarden en die van de klanten duidelijk worden. Ook wat achtergrondinformatie en praktijkkennis wordt eigen gemaakt. Hierdoor is de identiteit van het bedrijf duidelijk en kunnen we vol vertrouwen met de samenwerking beginnen.

“De positiviteit in het team en het labeltje ‘stagiaire’ niet stigmatiseren zijn waardes die me zo goed zijn bijgebleven van die periode. Ze gaven me zelfvertrouwen en geleidelijk aan nam ik hierdoor steeds meer initiatief” – Kayleigh

Tijd, ruimte en middelen

Naast de interne training hebben we praktijkopleiders die we buddy’s noemen. Dit zijn behulpzame collega’s die vol passie de tijd willen nemen om het vak in de praktijk aan ze te leren. Stap voor stap worden er dingen uitgelegd, de lat steeds ietsje hoger. Elke periode zien we een prachtige ontwikkeling ontstaan bij de personen, ze leren het vak toepassen in het bedrijfsleven. Ook herkennen na verloop van tijd hun eigen verbeterpunten en het mooiste is als ze een eigen stijl beginnen te ontwikkelen.

Doordat ze de ruimte krijgen om met diverse collega’s mee op pad te gaan, krijgen ze met verschillende werkwijzen en persoonlijkheden te maken. Hierdoor leren ze hoe ze bij iemand binnen de lijntjes moeten kleuren en ook hoe ze om kunnen gaan als ze veel vrijheden krijgen. Dit allemaal hangt samen met de positieve visie van het bedrijf en alle bijzondere individuen die bij ons werkzaam zijn.

“Je mag fouten maken want daar leer je het meest van. Niks is fout, als je het voor jezelf goed kunt onderbouwen”. Het was een unieke ervaring waarbij ik niet alleen m’n skills heb verbeterd maar, ik zag ook een enorme groei en ontwikkeling in mezelf tot stand komen. Ik had nooit verwacht dat ik mezelf kon zien groeien op persoonlijk vlak, ik voelde me echt volwassen worden in die periode” – Esmee

Leren werkt twee kanten op

Veel leuke en gedreven studenten hebben al stagegelopen bij ons en zij zijn niet de enige die zich hierdoor verder ontwikkelen.
Wij leren ook veel van ze, door in contact te zijn met een jonge doelgroep, welke weer anders kijkt naar onderwerpen. Een van de opdrachten die ze ontvangen richting het einde van hun stage is, wat ze tegenkomen bij P&R wat anders zou kunnen. Ze zijn heel vrij in de interpretatie van het antwoord, zo kunnen ze kijken naar bedrijfsvoering, klantenbestand of procesontwikkeling. Een stel frisse ogen ziet tenslotte weer iets anders dan wij zelf.

We vragen ze om een eigenschap welke wij bij onze klanten toepassen genaamd, ‘clean the concept’ op onszelf toe te passen en hierdoor blijven wij ook alert op ruis en nieuwe toepasbaarheid van ons vak. Geweldige ideeën komen hierbij naar boven, zo leuk en interessant om deze te ontvangen.

“De samenwerking is zo fijn, ik voel me zo goed opgenomen, als een echte collega” “Je wordt zo goed in het proces meegenomen en leert zoveel verschillende dingen, iedere dag is anders” – Romy

Investeren in de toekomst

Voor een student is stagelopen vooral een kans om goed te kijken of het vak bij je past en te proeven aan een beroepscultuur. Vrij snel wordt al duidelijk of je gekozen passie op school net zo goed bij je past als je die om gaat zetten naar een beroepsmatige passie. Als je hiervan overtuigd bent heb je meteen een mooie kans om te zien of het bedrijf bij je past, wat andersom ook geldt voor het leerbedrijf.

Het grootste compliment

Het komt regelmatig voor dat ze zo goed opgaan in hun rol, waardoor het voor onze klanten niet eens zichtbaar is dat ze te maken hebben met een stagiaire.
Een groter compliment kun je niet krijgen en ook volledig verdiend. Niet alleen voor de student maar ook voor ons als collega en praktijkbegeleider. Er wordt tenslotte geconcludeerd dat ze te maken hebben met een geolied team, die goed samenwerkt. We dragen de titel ‘erkend leerbedrijf’ dan ook met liefde om de verbinding te leggen.

Van stagiaire naar collega

Regelmatig is de klik tussen stagiaire en ons team zo goed, dat het contact warm blijft. Tijdens het examenjaar wordt dan gevraagd of er na het behalen van het diploma een plek vrij is die ze kunnen invullen.
Door de stageperiode is duidelijk wat de verwachtingen zijn en wat het werk inhoudt, de introductie heeft tenslotte al eerder plaatsgevonden. Het is dan ook ontzettend leuk dat er veel oud-stagiaires of Etaleurs in Opleiding, zoals wij ze noemen, een baan krijgen bij P&R.
Nog leuker is, dat ook zij als collega een Etaleur in Opleiding meekrijgen om ze met passie over het vak te vertellen. De cirkel is rond en de leerling wordt leraar.

We sluiten natuurlijk graag af met nog wat tips van onze collega’s, die ooit in jouw schoenen stonden:

  • “Durf te doen, wees niet bang want niks is fout, je bent er om te leren, gebruik die kans goed” – Kayleigh
  • “Grijp de kansen, neem alles in je op, ga voor ontwikkeling en groei. You got this!” – Esmee
  • “Lekker veel vragen stellen, aan iedereen. Ze doen het allemaal anders en hierdoor leer je het meest” – Romy


Wat wil jij als tip meegeven aan toekomstige stagiaires en nog leuker, zou jij jouw verhaal als stagiaire willen delen met ons?

Natuurlijk zijn wij trots dat we al jaren een erkend leerbedrijf zijn en vele stageplaatsen hebben mogen aanbieden. Zoek jij nog een stage in onze branche en lijkt het je leuk om die bij het leukste leerbedrijf te willen lopen 😉  klik dan hier en vul het contactformulier in. 

Wil je meer weten over een erkend leerbedrijf, wil je er een worden, blijven of uitbreiden, kijk dan hier voor meer info