Het woord vitaliteit is niet meer weg te denken in onze samenleving. We zijn bewuster gaan leven en laten welzijn en werkgeluk zwaar meewegen in de keuze van onze loopbaan. Hybride werken, betrokkenheid op de werkvloer, veerkracht en uiteindelijk dankbaarheid halen uit je werk zijn essentieel geworden om je werkgeluk te vergroten.

Wij hebben, als team, een bijzonder jaar gehad, waarbij we veel nieuwe projecten zijn gestart. Vol enthousiasme en flexibiliteit zijn we deze uitdagingen succesvol aangegaan.
Gingen als een trein en waren niet te stoppen, we waren onszelf bijna voorbijgeraasd. Zoveel ballen hielden we in de lucht. Ons motto was, samen fixen we het! Dat het zo’n kloppend en pakkend motto zou zijn, kom je aan het einde van het jaar pas achter. We kunnen er nu enorm om lachen hoe we dat toch hebben gefixt. We zijn dan ook, meer dan ooit, trots op elk teamlid!

Dit jaar gaan we voor verbreding en verbeelding en dat komt mooi uit, na zo’n energiek jaar.
De trein die niet te stoppen was, gaat door maar, zal nu meer haltes aan doen. Waar we uitstappen, de tijd willen nemen om ons te verwonderen. De basispijlers binnen ons bedrijf krijgen zo een mooie balans en we gaan voor optimaal werkgeluk voor elke medewerker.

Het motto van dit jaar is dan ook: Let’s create magic!

 

Hoe creëer je dan dat optimale werkgeluk binnen je bedrijf?
De fundering voor ieder bedrijf is hetzelfde en hieronder zetten we ze op een rij voor je. Het is namelijk helemaal niet moeilijk, zolang je er zelf aan werkt en in gelooft.

 1. Doel
  Je persoonlijke waarden en normen herken je als medewerker in het bedrijf. Hierdoor doe je dingen waar je in gelooft en voelt het eigen. Wij hebben bijvoorbeeld onze kernwaarden samen gekozen met het team, we staan erachter en dragen het als groep ook uit. Benieuwd welke deze bij ons zijn?

  • Vertrouwd (open, eerlijk, zorgen voor elkaar, meedenkend)
  • Talentrijk (expertise, all-round, entousiast, positief)
  • Onbegrensd (overal in NL, oplossingsgericht, flexibel)
 2. Betrokkenheid
  De tijd vliegt voorbij, je gaat helemaal op in je werk en hebt er plezier in. Neemt verantwoordelijkheid en pakt de ruimte om zelf beslissingen te nemen. Je “ownt” je job, zeggen wij. Je hebt dus de autonomie en de ruimte om zelf beslissingen te nemen. Dat geeft je vrijheid en verantwoordelijkheid in een opdracht.
 3. Veerkracht
  Je dealt met crisis en kunt je aanpassen in nieuwe omstandigheden. Het zit al deels in je maar, het is ook aan te leren, mindfulness is een krachtige tool om je veerkrachtiger te maken. We hebben een afwisselende baan waarbij we bijna elke dag op een andere locatie aan het werk zijn, dit maakt ons al een moedig en daadkrachtig team.
 4. Vriendelijkheid
  Respect en waardering voor elkaar, een compliment geven aan je collega. Echt luisteren naar elkaar. De kracht van geven zit hierin verscholen, een compliment geven is net zo bijzonder als er een ontvangen. Die vriendelijke glimlach die je terugkrijgt is toch al een geluksmoment op zichzelf.

Nu je ze hier ziet staan, kun je er zelf en met je collega’s aan werken om naar het ultieme werkgeluk te streven. Zijn deze vier pijlers in je werk al aanwezig mag je je een echte mazzelaar noemen.

Ruimte voor werkgeluk
Begin februari hebben we een teammeeting gehad en is werkgeluk als fundering voor dit jaar neergelegd. We gaan allemaal werken aan een nog groter werkgeluk en hierbij hebben we twee doelen.
Iedereen bereikt een persoonlijk doel dit jaar en iedereen heeft een beste vriend op het werk. Maar hoe weet je nu wat je persoonlijke doel is en wanneer je een beste vriend hebt op het werk?

Uitdaging 1: Visionboard
Aan dat eerste punt hebben we meteen gewerkt door het maken van een persoonlijk visionboard.
Er werd vanuit tijd en ruimte gemaakt in de planning om hieraan te werken. Visueel maken wat je dromen en verlangens zijn, door knipsels en foto’s te verzamelen op een board, om te dienen als bron van inspiratie en motivatie.
Nu zetten we deze allemaal thuis neer op een plek waar hij dagelijks te zien is en laten we onze mind zijn werk doen. Die gaat namelijk langzaamaan geloven dat alles wat je wenst er in feite al is. Van binnenuit is er een transformatie gaande, welke ervoor zorgt dat de dingen die je wilt en waar je van droomt meer kans hebben om uit te komen.
Wat dus onmogelijk leek, is door je visionboard nu ineens wel mogelijk. Heb dus vertrouwen in jezelf en in het universum om je dromen werkelijkheid te maken.
Als je hierdoor een persoonlijk doel bereikt, geeft dat een positief en euforisch gevoel. Dat geluk, bouwt mee aan je werkgeluk.
Want geluk is meer, het is een gevoel van zingeving, tevredenheid en algehele mindset. We zijn zo benieuwd of iedereen in het team een persoonlijk doel gaat behalen voor het einde van het jaar.

Uitdaging 2: Vriend op het werk

Dit is een uitdagend doel voor ons team, aangezien we niet allemaal op dezelfde locatie werken. Regelmatig met z’n tweeën maar ook vaak alleen.
Hier dus eerst even de pluspunten van een beste vriend op je werk:

 1. Vriendschappen op de werkvoer zorgen ervoor dat je gelukkiger bent. Je gaat namelijk met plezier naar je werk en voelt je verbonden met je collega’s. Wat thuis ook weer een positiever mens van je maakt.
 2. Je bent meer stressbestendig, want vrienden staan voor je klaar en steunen je door dik en dun. Het heeft dus een positieve invloed op je gezondheid. Je hebt iemand om op terug te vallen en te bouwen.
 3. Je hebt betere werkprestaties, want door al dat ge-chitchat kom je tot creatieve inzichten en bereik je doelen. Had je niet gedacht hè, dat die koffiecornerpraat nog ergens goed voor is.
 4. Nu we het toch hebben over je prestaties, vriendschappen zorgen ook voor betere resultaten in het team. Teamwork makes the dream work! Wat los staat van alle gezelligheid, die erbij komt kijken.
 5. Ben jij die sociale steunpilaar op het werk? Dan kan dit sneller zorgen voor een promotie. Dus deel die positieve steun aan je collega’s, weer die vriendelijkheid die zich letterlijk dubbel terugverdiend.
 6. Je hebt meer rust in je lijf. Je bouwt samen aan een vruchtbare toekomst binnen het bedrijf, blijft langer hangen en hebt minder drang om te jobhoppen.

Hoe krijgen wij nu zo’n goede band met onze collega’s? We hebben al dezelfde doelen, mindset en geloven in dezelfde kernwaarden. Dit creëert al een hechte band. We moeten er alleen wat meer energie in stoppen omdat we elkaar minder zien. Dus ik zeg tegen mijn collega’s en alle andere werknemers in de BV Nederland: pak wat vaker de telefoon en laat een collega weten dat je aan haar denkt, geeft een compliment en steek wat tijd in een leuk uitje met elkaar. Wees er in de tijd van tegenslag en breng veerkracht. Toon betrokkenheid en wees vriendelijk en volgens mij is dan het cirkeltje weer rond en hebben we alle facetten van werkgeluk in een jasje gestopt voor een beste vriend op het werk.

 

Wij kijken er erg naar uit om aan het einde van het jaar nog meer geluk op de werkvloer te hebben gecreëerd EN natuurlijk de ‘magic’ niet te vergeten..